KURDELA NAKISI YAPILISI

5 Temmuz 2009 Pazar by . · 0 yorum
Filed under:

Kurdela İşi Tekniği Ve Yapılışı

Kurdela işi son günlerde çok moda bir elişi tekniğidir. Yapıldığında evimizin heryerinde kullanabileceğimiz çok şık modeller ortaya çıkmaktadır. Yapılışları karmaşık gibi görünsede tekniğini öğrendiğimizde aslında çok zevkle yapacağımız bir elişidir. Boş zamanlarınızda zevkle ve kolaylıkla yapıp kullanabilirsiniz.

Malzemeler : Desene uygun renk ve genişlikte ipek kurdele, kurdele genişliğine uygun 2 adet şönil iğne, muline iki boy koton iplik, keskin makas.

Yapılışı : Öncelikle ipek kurdelelerinizi, ipek ayarında buharsız ütüyle kurdelelerin ucundan çekerek ütüleyin ve elişimize hazır hale getirin.

İğneyi kurdeleye geçirme tekniği

Çiçeğinizin tohumlarını yapmak için 4 mm genişliğinde kurdeleden 50 cm kesin. Kurdeleyi iğneye takıp kurdele düğümü atın. Bu işlemi tamamladıktan sonra kurdeleyi kumaşın altından üstüne doğru geçirin.
İğneyi kumaşa doğru dik bir şekilde getirin. 4 mm’lik renkli kurdeleyi nazikçe iğnenin çevresinde bir kez dolayın.

Fransız düğümü tekniği : Kurdelenin bir kenarını serbest bırakıp iğneyi kumaşın başlangıç noktasından geri batırıp yavaşça çekin ve Fransız düğümü oluşturun.

Japon iğnesi tekniği : Çiçeğinizin yapraklarını Japon iğnesiyle tamamlayın. Kurdeleyi alttan üste geçirip 1 cm ileriye uzatıp kurdelenin ortasından batarak alttan çekin. Bunun için 7 mm genişliğinde ipek kurdele kulanın.

Büzgü gül tekniği : 30 cm boyunda 7 mm genişliğinde kurdeleyi kesip büzün. Kumaşa monte edin. Diğer taraftan 50 cm kurdele alıp kurdeleyi 45 derece çapraz katlayın ve bükerek tohum yapın. Kurdelenin ucunu yine ters yönde aynı şekilde katlayın ve büzdüğünüz parçanın üzerine monte edin.

Lazy daisy tekniği ve katmerli katlamalı gül tekniği : Yapraklar lazy dasiy tekniğiyle işlenmektedir. Yine 7 mm’lik ipek kurdeleyi 30 cm uzunlukta kesip iğneye takın, düğüm atıp kumaşın üstüne çıkın. Çıktığınız noktanın yanına batıp 1 cm ilerisinden kurdeleyi ortalayıp çıkın. Kurdelenin ilerisine batıp yaprağı tamamlayın.

Colonial düğüm tekniği : Çiçeklerinizin tohumlarında colonial düğümü kullanın. İğneyi kurdelenin altından ‘C’ şeklinde arkaya doğru dolayın ve kurdelenin üzerini kaplayarak iğnenin uç kısmının altından başlayarak ‘8′ şeklini oluşturun. Böylece colonial düğüm oluşturmuş olacaksınız.

Daha sonra kurdeleyi A noktasından aşağıya çekin. Çiçeklerin yapraklarını da Japon iğnesi ile tamamlayın. Büyük çiçekler için 7 mm’lik kurdele tercih edin.

Düz iğne tekniği : İki küçük minik çiçekte düz iğne tekniğini kullanın. Kurdeleyi kumaşın üzerine çıkarıp biraz ilerisine batırıp kurdeleyi yarım mm düzgün bir şekil verin.

Sap işi tekniği : 4 mm kurdeleyi kumaşın üzerine çıkıp saat yönünde bükün. Diğer taraftan nakış iğnesine taktığınız mulina ile gözükmeyecek şekilde tuturun.

Comments

0 yorum to "KURDELA NAKISI YAPILISI"

Speak Your Mind